Cultureel Persbureau schrijft over Protoon Music : “Welkom bij het nieuwe onderwijs. Hier kan geen lesboek tegenop”


"Zet een stuk of 15 stuiterballen uit de eerste klas van het basis-vmbo in een antieke kajuit van een paar vierkante meter en je weet zeker dat het er honderd zijn. Muziek zullen ze maken en ze hadden zelf bedacht dat het over een bos moest gaan. Dat gaat de begeleidster van Protoon voor ze regelen. Er liggen pads klaar, er zijn drumstokken, de kinderen mogen hun zelfbedachte geluiden op het thema ‘bos’ laten sampelen. Dat vooral de jongens nogal vaak met met hout op hout komen en dat ook ‘hout’ noemen, is maar een klein probleem: noem het de volgende keer ‘boom’. De medewerkster van pro-toon is geduldig tot het op is. Ze weet ze met een paar flinke vermaningen weer bij de les te krijgen.

Dat uit deze chaos ook maar iets van orde, laat staan muziek, kan ontstaan, lijkt ondenkbaar. Toch gebeurt het, een kwartier later, en de kids zijn er zelf het meest stil van. Ze hebben geleerd dat samenwerken en naar elkaar luisteren mooie dingen kan opleveren. Welkom bij het nieuwe onderwijs. Hier kan geen lesboek tegenop....."

Door: Wijbrand Schaap, Cultureel Persbureau 7 juni 2019

Lees hele artikel...

Volg ons op social mediaProtoon Music

Maurits Boreel
Mariange Schilham

 

06 520 44 933
i
nfo@protoon.nl


Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

© Copyright Protoon Music.
Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (beeld, tekst, muziek, video, etc.) die u op deze site (www.protoon.nl en alle onderliggende pagina’s) aantreft bij Protoon Music of zijn gelicenceerd aan Protoon Music.  Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Protoon Music.