Couperus Culinair- Protoon MIDI Viool
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus. In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken.

Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten. Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden. Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.

De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.

Regie: Lucy Legeland 
Foto's: Mariange Schilham


Speellijst

15 oktober 2021, Theater Van Beresteyn, Veendam (besloten voorstelling)

17 oktober 2021, De Purmaryn, Purmerend

30 oktober 2021, Theater De Kampanje, Den Helder

23 november 2021, De Lawei, Drachten

7 december 2021, Theater Geert Teis, Stadskanaal

28 januari 2022, Kunstmin, Dordrecht

30 januari 2022, De Rijswijkse Schouwburg, Rijswijk

6 februari 2022, De Kom, Nieuwegein

12 februari 2022, De Cammeleur, Dongen

6 maart 2022, HOFtheater, Raalte

8 maart 2022, Theater aan de Schie, Schiedam

13 maart 2022, Theater Koningshof, Maassluis

22 maart 2022, Schouwburg Het Park, Hoorn

24 maart 2022, Theater De Maagd, Bergen op Zoom

3 april 2022, RABO Theater De Meenthe, Steenwijk

9 april 2022, De Blauwe Kei, Veghel

21 mei 2022, Stadstheater Zoetermeer, Zoetermeer


Meer info Facebook 

Volg ons op social mediaProtoon Music

Maurits Boreel
Mariange Schilham

 

06 520 44 933
i
nfo@protoon.nl


Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

© Copyright Protoon Music.
Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (beeld, tekst, muziek, video, etc.) die u op deze site (www.protoon.nl en alle onderliggende pagina’s) aantreft bij Protoon Music of zijn gelicenceerd aan Protoon Music.  Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Protoon Music.